Hoppa till innehåll

Jämför häst- och hästgårdsförsäkringar

Skydda din värdefulla häst med en omfattande och pålitlig hästförsäkring. Hos oss jämför du enkelt olika hästförsäkringar och hästgårdsförsäkringar. Oavsett om du har en tävlingshäst, en avelshäst eller för sällskap, jämför vi alla olika försäkringsalternativ.

Dunstan häst och hästgårdsförsäkring
Dunstan
  • Specialiserade på Häst- & gårdsförsäkring
  • Ingen fast självrisk
  • Veterinärvård upp till 150 000 kr
Fr. 0 kr
Gå till Dunstan →
Disclaimer: Det är alltid information och villkor hos respektive försäkringsbolag som gäller. Informationen hos oss är inte anpassad utefter individers situation.

Hästförsäkring

När du äger en häst är det viktigt att skydda den med en hästförsäkring. En hästförsäkring kan hjälpa dig att täcka kostnaderna för veterinärvård, olyckor och andra oväntade händelser. Försäkringen kan också täcka dödsfall. Läs information om omfattning, priser och avgifter samt villkor för hästförsäkring.

Omfattning på hästförsäkring

En hästförsäkring kan omfatta följande:

Veterinärvårdskostnader: inklusive kostnader för sjukdomsbehandling och operationer.

– Olycksfall: inklusive kostnader för skador som orsakas av olyckor.

Dödsfall: Kostnader i samband med, inklusive ersättning vid dödsfall.

Ansvarsförsäkring: inklusive skydd för skador som din häst orsakar på annans egendom eller person.

Alla försäkringsbolag täcker olika skador och sjukdomar på din häst, så det är viktigt att först kontrollera vad den specifika hästförsäkringen täcker och inte. Du kan lära dig mer i våra artiklar längre ner på sidan.

Pris på hästförsäkringens

Priset för en hästförsäkring kan variera beroende på följande:

Hästens ålder: Ju äldre hästen är, desto högre kan premien vara.

Hästens hälsa: Om hästen har haft hälsoproblem tidigare kan premien bli högre

Hästens värde: Hästens penningvärde kan styra premien: Dyra hästar är ofta dyrare att försäkra.

Försäkringsbolagen kan också ta ut en självrisk vid skador. Det är viktigt att du förstår villkoren innan du tecknar en hästförsäkring.

Hästgårdsförsäkring

När du äger en hästgård är det viktigt att skydda din egendom och din verksamhet med en hästgårdsförsäkring. Försäkringen ger dig ett ekonomiskt skydd mot skador och förluster på grund av brand, åska, storm, stöld och andra olyckor. Här är några saker du bör veta om hästgårdsförsäkring.

Omfattning på hästgårdsförsäkring

Hästgårdsförsäkringen täcker vanligtvis följande:

Byggnader: Stallet, ridhuset, hagar, foderlador, lösdrift, maskinhall och andra byggnader på gården.

Utrustning: Sadel, träns, täcken, foder, verktyg, maskiner och annan utrustning som används för hästverksamhet.

Djur: Hästar, ponnyer, föl och andra djur som finns på gården.

Ansvar: Skador som hästar orsakar på personer eller egendom utanför gården.

Försäkringen kan anpassas efter dina specifika behov och verksamhet. Det är viktigt att du diskuterar med försäkringsbolaget om vilken omfattning som passar dig, dina djur och din gård.

Pris på hästgårdsförsäkring

Priset på en hästgårdsförsäkring beror på flera faktorer, inklusive:

Omfattning: Ju mer omfattande försäkringen är, desto högre blir priset.

Plats: Priset kan variera beroende på var din hästgård är belägen.

Historik: Om din hästgård har haft skador eller förluster tidigare kan det påverka priset på försäkringen.

Det är viktigt att du jämför priser och avgifter från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa försäkringen för dig.

Att ha en hästgårdsförsäkring kan ge dig trygghet och ekonomiskt skydd för din hästverksamhet. Se till att du väljer en försäkring som passar dina behov och att du noga läse

Vanliga frågor om häst- och hästgårdsförsäkringar

Förståelsen av häst- och hästgårdsförsäkringar är av största betydelse när det gäller att trygga välmåendet för din älskade häst och skydda din hästgård. Vi förstår att det kan vara en utmaning att navigera genom all tillgänglig information där ute. Därför har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna som många hästägare och hästgårdsägare har när det kommer till försäkringar för hästar och anläggningar. Läs vidare för att få svar på dina frågor och bli bättre rustad att fatta informerade beslut för din hästs och hästgårds bästa.

Vårt mål är att ge dig den kunskap och insikt du behöver för att välja rätt försäkring för din häst och hästgård. Vi förstår att varje häst är unik och att deras behov kan variera. Därför kommer vi att ta upp viktiga faktorer att överväga när du letar efter en försäkring som passar just din häst. Från täckning för veterinärvård och sjukdomsfall till olycksfallsskydd och försäkringar för din hästgård – vi kommer att utforska olika aspekter av häst- och hästgårdsförsäkringar för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet.

Vi vet att din hästs hälsa och välbefinnande är av största betydelse för dig. Genom att ha en häst- och hästgårdsförsäkring kan du få en extra trygghet och ekonomiskt skydd om olyckan skulle vara framme. Vi kommer också att titta på vanliga frågor om försäkringarnas täckning, självrisker och begränsningar för att hjälpa dig att få en klar bild av vad du kan förvänta dig från en häst- och hästgårdsförsäkring.

Oavsett om din häst är en aktiv tävlingshäst eller en sällskapshäst som njuter av lugnet på betet, så kommer vi att ge dig de verktyg du behöver för att hitta rätt försäkring. Genom att lära dig mer om häst- och hästgårdsförsäkringar kan du ta välgrundade beslut och ge din häst och din hästgård den vård och trygghet de förtjänar.

Vårt mål är att vara din pålitliga guide inom hästförsäkringar och hästgårdsförsäkringar och hjälpa dig att fatta informerade beslut för din hästs och anläggningens bästa.

Lär dig mer om häst- och gårdsförsäkringar i våra artiklar nedan.

Hur fungerar en hästförsäkring vid sjukdom eller skada?

Hur fungerar en hästförsäkring vid sjukdom eller skada?

När du äger en häst, är det viktigt att tänka på deras hälsa och välbefinnande. Tyvärr är hästar lika utsatta för sjukdomar och skador som människor, och det kan bli en dyr affär att betala för vård och behandling. Det är här en hästförsäkring kan vara till nytta.
Att jämföra hundförsäkringar: Din guide till bästa valet

Att jämföra hundförsäkringar: Din guide till bästa valet

Att jämföra hundförsäkringar kan kännas överväldigande, med många olika alternativ och villkor att tänka på. Som hundägare vill du självklart hitta den bästa försäkringen för din fyrbenta vän, för att kunna ge dem skydd och trygghet i alla situationer. I denna artikel får du en utförlig guide till hur du på bästa sätt kan jämföra hundförsäkringar och hitta den som passar just dig och din hund. Varje hund är unik och har sina individuella behov, och detsamma gäller för försäkringar. Det är viktigt att noga överväga vilka skydd och förmåner som du och din hund behöver, samt att försäkra sig om att försäkringsbolaget har en god kundservice och positiva kundomdömen. Genom att jämföra priser, villkor och kundnöjdhet på olika hundförsäkringar i verklighet kan du på ett enkelt sätt hitta den bästa försäkringen för just er. I följande steg-för-steg-guide kommer vi att visa dig hur du kan jämföra hundförsäkringar effektivt, för att hitta den bästa lösningen för både dig och din hund. Vi går igenom viktiga aspekter att tänka på när du gör din jämförelse, samt hur du kan använda dig av jämförelsesajter för att underlätta processen.
Jämföra kattförsäkring: Enkel guide för bästa valet

Jämföra kattförsäkring: Enkel guide för bästa valet

Att jämföra kattförsäkring är en viktig och svår del av att vara kattägare. En bra kattförsäkring skyddar både dig och din katt vid olyckor, sjukdom och andra oförutsedda händelser. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de grundläggande aspekterna av kattförsäkring, så att du kan göra ett informerat val när det är dags att teckna en försäkring för din katt.